POPUST DOBRODOŠLICE -10%, Koda za popust: 10OFF

Brezplačna dostava nad 20€

Količinski popusti

Hitra dostava

Osebna obravnava

 • Brezplačna dostava nad 20€*

 • Količinski popusti

 • Hitra dostava

 • Osebna obravnava

POPUST DOBRODOŠLICE -10%
Koda za popust: 10OFF

Splošni pogoji poslovanja spletne trgovine Otrokvavtu.si

S spletno trgovino www.otrokvavtu.si upravlja podjetje Format s.p. Podatki podjetja so sledeči:
Ime: Grafično oblikovanje Janez Kotar - Format s.p.
Naslov podjetja: Toneta Melive 10, 3210 Slov. Konjice
Telefonska številka: 031 308 436
Spletna stran: www.otrokvavtu.si
E-pošta: info@otrokvavtu.si
Transakcijski račun: SI56040010042325648 (NKBM)
Matična številka: 3079554000
Davčna številka: 29646545
Paypal naslov: janezkotar@gmail.com
Zavezanec za DDV: Ne
Pravno organizacijska oblika: Samostojni podjetnik s.p.

Splošni pogoji poslovanja in uporabe spletne strani www.otrokvavtu.si (v nadaljevanju: otrokvavtu.si) so sestavljeni v skladu z Zakonom o varstvu potrošnikov ter ostalo predpisano zakonodajo za prodajo preko interneta in takšen način poslovanja. Pogoji obravnavajo delovanje otrokvavtu.si ter poslovni odnos med Format.sp, registriranimi uporabniki (v nadaljevanju: uporabniki) in kupci blaga ali storitev (v nadaljevanju: kupci).

1. Splošno o Otrokvavtu.si

Spletna trgovina Otrokvavtu.si je namenjena izdelavi in prodaji vinilnih nalepk otrok v avtu in magnetov otrok v avtu za vozila. Več o sami spletni trgovini in o nalepkah si lahko preberete TUKAJ.

2. Dostopnost informacij

Ponudnik se zavezuje, da bo kupcu vselej zagotovil naslednje informacije:

 • identiteto podjetja (ime in sedež podjetja, številka registra),
 • kontaktne podatke, ki uporabniku omogočajo hitro in učinkovito komunikacijo (e-pošta, telefon),
 • bistvene značilnosti blaga oziroma storitev (vključno s poprodajnimi storitvami in garancijami),
 • dostopnost izdelkov (vsak izdelek ali storitev, ki je v ponudbi na spletnem mestu, naj bi bil dostopen v razumljivem roku),
 • pogoje dostave izdelka ali izvršitve storitve (način, kraj in rok dostave),
 • vse cene morajo biti jasno in nedvoumno določene in razvidno mora biti prikazano, ali že vsebujejo davke in stroške prevoza,
 • način plačila in dostave,
 • pojasnilo postopka ob pritožbi, vključno z vsemi podatki o kontaktni osebi ali službi za stike s kupci.
3. Ponudba in izvor

Ponudba na spletni trgovini Otrokvavtu.si se lahko v določenih primerih zaradi narave poslovanja dnevno spreminjajo. Vse cene so končne, razen če je izrecno napisano drugače. Podjetje Format s.p. ni zavezanec za DDV. Cene izdelkov in dostave (poštnine) so v evrih (EUR) brez DDV, ki ne bo obračunan, saj nismo zavazanci za DDV. Cene veljajo v trenutku oddaje naročila in nimajo v naprej določene veljavnosti. Cene veljajo v primeru plačila s spodaj navedenimi načini plačila, pod spodaj navedenimi pogoji.

Kljub vestnosti in trudu, da bi zagotovili najbolj ažurne in točne podatke, se lahko zgodi, da je podatek o ceni napačen. V tem primeru, ali v primeru, da se cena artikla spremeni med obdelavo naročila, bo ponudnik kupcu omogočil odstop od nakupa, hkrati pa bo ponudnik kupcu ponudil rešitev, ki bo šla v obojestransko zadovoljstvo.

Kupoprodajna pogodba med ponudnikom in kupcem je sklenjena v trenutku, ko ponudnik potrdi naročilo (kupec prejme elektronsko sporočilo s statusom "Potrditev naročila"). Od tega trenutka so vse cene in drugi pogoji fiksirani in veljajo tako za ponudnika, kot za kupca.

Akcije
Popusti se med seboj ne seštevajo, v kolikor v pogojih akcije ni navedeno drugače. Pri vsakem nakupu je možno uporabiti eno promocijsko kodo. Pri nakupu artiklov v akciji ne velja brezplačna poštnina – v kolikor ni določeno drugače, prav tako ne veljajo količinski popusti. V sklopu akcij se darila še vedno dodajajo glede na izbiro načina plačila. Ravno tako na artikle, ki so že znižani, ni mogoče uveljavljati promocijske kode za dodatno znižanje cene artiklov ali končne cene v košarici. Akcija ne velja na darilne bone.

Slikovni material in grafika
Fotografije, slike ali posnetki, objavljeni v okviru ponudb, poslane iz strani naših kupcev, ali pa so le zgolj simbolični in ne zagotavljajo natančnih lastnosti izdelka ali storitve. Čeprav se ponudnik trudi zagotoviti natančne fotografije prodajnih artiklov, je potrebno vse fotografije jemati kot simbolične. Fotografije ne zagotavljajo lastnosti izdelka.

Mnenja o nalepkah
Ponudnik ne odgovarja za vsebino mnenj o artiklih, ki jih napišejo obiskovalci. Ponudnik mnenja pred objavo pregleda in zavrne tista, ki vsebujejo očitne neresnice, so zavajajoča ali žaljiva. Ponudnik ne odgovarja za informacije v mnenjih in se odvezuje kakršnekoli odgovornosti, ki izvira iz informacij v mnenjih

4. Postopek nakupa in račun

Otrokvavtu.si nastopa kot podjetje, ki ponuja blago ali storitve preko interneta. Kupec znesek plača podjetju Format Janez Kotar s.p. Podjetje posluje na območju Republike Slovenije. Izdelke pošiljamo na območje Republike Slovenije. Stranka prejme račun na vpisani elektronski naslov v postopku naročila.

POTEK NAKUPA

Za ogled izdelkov, brskanje po vsebinah ipd. ne potrebujete predhodne registracije. Najprej izberite kategorijo izdelkov (npr. "Za punce"). S klikom na želen izdelek se vam odpre podstran s podrobnejšim opisom, sliko izdelka in različnimi možnostmi (barva, pisava, velikost, itd.), ki jih morate izpolniti, da bomo vedeli kakšno nalepko želite. Ko se odločite za nakup in izpolnite vse možnosti, s klikom na gumb "V košarico" potrdite izbrane možnosti. V vaši košarici nato spreminjate, dodajate ali brišete izdelke po vaši želji. Ko ste izbiranje zaključili, morate obkljukajti polje "Strinjam se s Splošnimi pogoji", s čimer potrjujete, da ste seznanjeni s celotnim besedilom Splošnih pogojev, ki so navedeni tukaj in z njimi v celoti soglašate. Nato izberite gumb "Plačilo" ali pa gumb "PayPal" s katerim opravite hitro plačilo brez dodatnih korakov vpisovanja imena, naslova, itd. Če kliknete gumb "Plačilo" boste prišli na podstran "Podrobnosti o pošiljanju". Tukaj se lahko prijavite, če ste že registrirani pri nas, ali pa vnesete podatke za dostavo. Izberite način dostave. Nato kliknete gumb "naprej". Zdaj se nahajate na podstrani "Podrobnosti o plačilu". Izberite željeni način plačila.  

Po izbiri načina plačila vpišete svoj e-poštni naslov. Če želite, se lahko s poljubnim geslom registrirate in si tako ustvarite račun, s katerim boste lažje in hitreje nakupovali. Prav tako boste deležni posebnih akcij, popustov in drugih ugodnosti na naši spletni strani OTROK V AVTU. Nato kliknete na gumb "Nadaljuj".   Na naslednji podstrani pazljivo preglejte svoje naročilo. Še zmeraj lahko spremenite način plačila in naslov za dostavo. Ko ste preverili vse podatke in želite z nakupovanjem zaključiti, kliknite gumb "ODDAJ NAROČILO". S klikom na ta gumb potrjujete, da ste seznanjeni s celotnim besedilom Splošnih pogojev, ki so tu navedeni in z njimi v celoti soglašate. Izpiše se vam povzetek vašega naročila z zaporedno številko in vsemi relevantnimi podatki. Naročilo lahko tudi natisnete. Kopija naročila se odpošlje tudi na vaš elektronski naslov. Če sporočila ne bi sprejeli v nekaj urah, vas prosimo, da nas o tem obvestite na tel. št.: 031 308 436 ali na info@otrokvavtu.si.  

STATUSI NAKUPA

V čakalni vrsti: Po oddaji naročila, kupec prejme obvestilo po elektronski pošti, da je naročilo sprejeto v čakalno vrsto. Na tem koraku ima kupec v roku ene ure možnost preklicati naročilo. Kupcu so na spletni strani ponudnika vselej dostopni izčrpni podatki o statusu in vsebini naročila.

V izdelavi: Ko je naročilo plačano v primeru plačila po predračunu oz., ko pride naročilo iz čakalne vrste na vrsto se začne izdelava nalepke o čemer je kupec obveščen po elektronski pošti.

Poslano: Ponudnik v dogovorjenem roku blago pripravi, odpošlje in o tem po elektronski pošti obvesti kupca.

Vračilo artiklov: Vračilo artiklov je možno v 14 dneh od prevzema artikla. Artikel mora biti ob vračilu zapakiran v originalni embalaži in v nespremenjeni količini ter nepoškodovan. Artikla se ne sme uporabljati. Stroške vračila krije naročnik.

ZALORABA NAKUPA
Po opravljenem naročilu kupec prejme obvestilo na vpisano elektronsko pošto. Naročilo je v tem primeru sprejeto v čakalno vrsto. Kupec ima v roku do odpošiljanja blaga pravico do odstopa od pogodbe na daljavo (naročilo je potrebno preklicati po elektronski pošti na naslov info@otrokvavtu.si ). Obvezno je potrebno dopisati številko naročila. Elektronski naslov s katerega opravljate preklic naročila, se mora ujemati z elektronskim naslovom, ki je uporabljen pri potrditvi nakupa. Če kupec naročila ne prekliče, gre naročilo v nadaljnjo obdelavo.

Ponudnik lahko za preverjanje podatkov ali zagotavljanja točnosti dobave pokliče kupca na njegovo kontaktno telefonsko številko. Ob potrditvi naročila ponudnik obvesti kupca po elektronski pošti o predvidenem roku dostave. Pogodba o nakupu naročenih artiklov med kupcem in ponudnikom je na tej stopnji nepreklicno sklenjena. Cene veljajo v trenutku oddaje naročila in nimajo v naprej določene veljavnosti.

VARNOST NAKUPA
Pri registraciji na Otrokvavtu.si se podatki zbirajo na podlagi osebne privolitve posameznika po Zakonu o varovanju osebnih podatkov. Format s.p. se zavezuje, da bo te podatke skrbno in varno hranil za namen nemotedne izvedbe naročil oziroma personalizirano sestavo ponudbe, statistično analizo in za namene izboljšanja delovanja spletne trgovine in storitev. V e-novicah je vključena tudi ekskluzivna ponudba, ki je namenjena samo prijavljenim naročnikom.

5. Postopek registracije

Uporabnik lahko na Otrokvavtu.si opravi naročilo v spletni trgovini kot gost ali kot prijavljen uporabnik. Postopek registracije je enostaven in hiter. S prijavo na spletno stran si ustvarite svoj račun, preko katerega lahko urejate svoje podatke, naslove za dostavo, pregledate statuse naročil, jim sledite in urejate. Prednost svojega računa je tudi, da ni potrebno ponovno vpisovati vseh podatkov za dostavo ob bodočih nakupih.

Uporabniško ime je sestavljeno iz elektronskega naslova, ki ga vpišete. Nanj prejmete nato potrditveni email za dokončno prijavo. Z registracijo na spletni strani imate tudi večji pregled nad nakupi.

6. Komunikacija

Ponudnik bo z uporabnikom stopil v stik preko sredstev komunikacij na daljavo le, če temu uporabnik izrecno ne nasprotuje.

Oglasna elektronska sporočila bodo vsebovala naslednje:

 • jasno in nedvoumno bodo označena kot oglasna sporočila,
 • pošiljatelj bo jasno razviden,
 • različne akcije, promocije in druge tržne tehnike, bodo označene kot takšne. Prav tako bodo jasno določeni pogoji udeležbe v njih,
 • jasno bo predstavljen način odjave od prejemanja oglasnih sporočil,
 • željo uporabnika, da ne želi prejemati oglasnih sporočil, bo ponudnik izrecno spoštoval.

Uporabnik se bo lahko naročil na prejemanje e-novic in se od prejemanja tudi na enostaven način odjavil. Obvestila zajemajajo informacije o aktualnih ali bodočih ponudbah, promocijo otrokvavtu.si ter druga oglasna sporočila otrokvavtu.si. Za prejemanje obvestil se smatra, da je potrebna osebna privolitev in prejemanje ni možno v kolikor pri registraciji uporabnik to ne označi ali se na drug način ne prijavi na prejemanje.

7. Pravica kupca

Smatra se, da je nakup na spletni trgovini Otrokvavtu.si izveden preko Pogodbe na daljavo. Jezik v katerem se sklepa pogodba, je slovenščina.

Pri pogodbah, sklenjenih na daljavo, ima potrošnik pravico (iz 43.c člena Zakona o varstvu potrošnikov), da v štirinajstih (14) dneh podjetju sporoči, da odstopa od pogodbe, ne da bi mu bilo treba navesti razlog za svojo odločitev. šteje se, da je sporočilo pravočasno, če je pošiljka oddana v roku. Edini strošek, ki bremeni potrošnika v zvezi z odstopom od pogodbe, je neposreden strošek vračila blaga. Če potrošnik odstopi od pogodbe, mu bo naše podjetje vrnilo vsa opravljena plačila takoj, ko je to mogoče, najkasneje pa v 14-ih dneh po prejemu sporočila o odstopu od pogodbe.

V kolikor kupec na poziv prodajalca ni poravnal zneska oziroma vnaprejšnjega plačila po predhodnem predračunu, kot zavarovanje k resnosti sklenitve posla, se smatra, da kupec ni sprejel ponudbe in da pogodba ni bila sklenjena. Otrokvavtu.si o tem nemudoma obvesti kupca

8. Popusti in kode za popuste

V kolikor Otrokvavtu.si za stranke pripravi akcije z akcijsko ceno ali kodo za uporabo popusta, se akcije med seboj izključujejo, razen v kolikor je drugače navedeno. V sklopu akcij se darila še vedno dodajajo glede na izbiro načina plačila. Ravno tako na artikle, ki so že znižani, ni mogoče uveljavljati promocijske kode za dodatno znižanje cene artiklov ali končne cene v košarici. V kolikor stranka želi vrniti artikel, se ji zanj vrne kupnina. Ob vnovičnem naročilu je cena artikla takšna, kot je v tistem trenutku izkazana na spletni strani. Pri nakupu pa se lahko uporabijo kode s popustom, katere so v tistem trenutku aktualne.

Slovenske Konjice, 23.2.2023